4x kerstshoppen in Wales

Het duurt nog flink wat dagen totdat het zover is, maar het is nooit te vroeg om over deze feestelijke tijd na te denken. Warme chocolademelk, gezellige versieringen en het liefst nog een beetje sneeuw. Ik heb het natuurlijk over kerst! Om alvast in de stemming te komen hebben wij de vier leukste kerstmarkten van Wales op een rij gezet.

Cardiff
De hoofdstad van Wales, Cardiff is een van de beste shopsteden van Groot-Britannië. Het compacte stadscentrum huist elke grote winkelketen die je je kunt bedenken. Handig voor de jacht naar kerstkado’s, dus! Maar in Cardiff vind je niet alleen de grote merken, je kunt ook de sfeervolle Victoriaanse arcades met kleine onafhankelijke boetiekjes afstruinen voor unieke kado’s. Tijdens de kerstperiode zijn de overdekte winkelstraten versierd met kleurrijke kerstverlichtingen om het échte kerstgevoel bij je op te wekken.
Beeld: Raylipscombe (iStock)
Swansea
Deze stad is de belangrijkste winkelstad in zuidwest Wales. Bezoek een van de vele onafhankelijke winkels in Independent Quarter of ga voor de bekende merken in The Quadrant winkelcentrum of op Oxford Street. Tijdens de kerstperiode pakt Swansea uit met een leuke kerstmarkt in het stadscentrum, waar je tal van originele kerstdecoraties en -kado’s kunt kopen. Warm jezelf tussen het shoppen door op met een warm glas glühwein, die je bij een van de gezellige houten hutjes kunt kopen.

Hay on Wye
Hay on Wye is een kleine plaats op de grens tussen Wales en Engeland die zichzelf met een knipoog onafhankelijk verklaarde in 1977. Het dorp staat ook bekend om het Hay Festival Winter Weekend dat in november plaats vindt, en de perfecte plaats is om leuke kerstkado’s te scoren. Het is een literatuurfestival, dus vooral voor de echte boekenwurm is het hier goed vertoeven. Daarnaast kun je er ook lekker eten en is er een vintage fair aanwezig.
Beeld: Hay Festival - Adam Tatton-Reid
Conwy
Deze plaats in het noorden van Wales huist welgeteld drie winkelketens. De rest van het centrum is gevuld met gezellige kleine boetiekjes die worden gerund door lokale winkeliers. Conwy staat daarom niet geheel toevallig in de top vijf met de beste plaatsen voor onafhankelijke winkels. Dat, samen met het middeleeuwse decor, maakt dat deze plaats perfect is voor een dagje kerstshoppen.

Ben je al helemaal in de kerststemming gekomen? Het aftellen tot kerst is begonnen! Boek hier je ideale pakketreis.


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.