5x doen in Wales op een zonnige dag!

Heb je deze zomer een reis naar Wales op de planning staan? En ben je benieuwd wat de beste plekken zijn om te genieten van de heerlijke zonnestralen in Wales? Wij nemen je mee naar vijf zonnige hotspots.

Ga volgels spotten op Skomer Island

Naast fraaie stranden, heeft Wales ook nog eens zo’n 50 eilanden voor je in petto. Net voor de kust van Pembrokeshire in Zuidwest-Wales ligt Skomer. Dit eiland is erg klein, maar verrast om de natuur, historische huizen, magische steencirkels en de grootste papegaaiduikerkolonie van Groot-Brittannië. In de zomermaanden wordt het eiland bevolkt door duizenden pijlstormvogels en papegaaiduikers. Tel daarbij nog de duizenden meeuwen, alken, zeekoeten en andere vogels bij op en het is wel duidelijk dat het gehele oppervlak van het eiland bedekt is met broedende en voedende vogels. Op een zomerse dag kun je hier heerlijk rondwandelen, genieten van de adembenemende natuur en even lekker genieten van de zon.

Pembrokeshire_Skomer_VW-1024x683.jpg (1024×683)

National Botanic Garden of Wales

In Zuid Wales vind je de National Botanic Garden, een tuincomplex van 230 hectare. Het complex omvat meerdere deelgebieden. Zo is er een apothekerstuin met een verzameling planten met medicinale eigenschappen. Ook vind je er een roofvogelcentrum en meerdere vijvers met allerlei soorten waterplanten. De tuin wordt gedomineerd door de enorme koepel van de ‘Great Glasshouse’. Deze kas is een van de grootste ter wereld en bevat collecties planten uit de Mediterrane, Australië, Chili, Canarische Eilanden, Californië en Zuid-Afrika.

Uitwaaien op Tenby

Nergens kun je beter van de zomer genieten dan aan een van de vele stranden. In Pembrokeshire, in het zuiden van Wales ligt de badplaats Tenby. In Tenby –of Dinbych-y-pysgod in het Welsh – draait het in de zomer vooral om de mooie zandstranden die er zijn. Strandliefhebbers kunnen kiezen uit maar liefst vier stranden. Het oude stadscentrum kent vele historische bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Een veerboot brengt je naar het Caldey eiland, waar je kunt picknicken met een prachtig uitzicht.

Bewonder de klassieke schoonheid van Powis Castle

Op een schitterende plek hoog op een klif kijkt Powis Castle uit over het prachtige landschap van Wales. Zo’n honderd jaar geleden waren het Graaf George Herbert en zijn vrouw Violet die de tuinen van het kasteel grondig renoveerde. In 1952 werden het kasteel en tuinen overgedragen aan de National Trust. Vanaf de terrassen geniet je van een wijds uitzicht over de stad. Dit is de perfecte plek om een wandeling te maken langs bijzondere planten, bloemen en bomen en te genieten van het zonnetje.

Snowdon Mountain Railway

Snowdonia is één van Groot-Brittannië’s nationale parken. Dit gebergte in het noorden van Wales staat bekend als een echt wandelparadijs. Maar ook mountainbikers en bergbeklimmers kunnen hier goed terecht. De landschappen variëren van diepe valleien en hoge rotspunten tot de grillige kustlijnen van het schiereiland Llyn en verder. Ga per trein naar de top van Mount Snowdon, die met 1085 meter het hoogste punt van Wales (en Engeland) is. Onderweg geniet je van vergezichten over het prachtige en afwisselende landschap. Dit is een van de meest spectaculaire treinreizen die je ooit zult maken!

Kun jij niet wachten om veelzijdig Wales deze zomer te ontdekken? Boek dan nu jouw reis naar Wales via OntdekWales.nl. Met KLM vlieg je rechtstreeks in 1 uur en 20 minuten van Amsterdam naar Cardiff. Een gemakkelijkere manier is er niet!


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.