Een romantisch weekend in Wales? 3x tips!

Opzoek naar inspiratie voor een romantisch weekend weg in Wales? Zoek niet verder; in deze blog verklappen we namelijk drie tips voor een ultieme romantic getaway in het prachtige Wales.

Strandwandeling
Wat is er romantischer dan een lange strandwandeling? Juist, weinig! En laat Wales nu juist de beste plek zijn om dit te doen. Met meer dan 1400 kilometer aan kustlijn is er genoeg om te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Newgale Beach in een van de mooiste nationale parken van Wales -Pembrokeshire National Park- of zoek het plaatsje Aberystwyth op waar je Aberystwyth North Beach vindt. Na een fijne strandwandeling kunnen jullie knus opwarmen met een warme kop koffie, thee of chocomel in een van de gezellige cafeetjes langs de kustlijn. 

Kastelen bezoeken
Naast een strandwandeling kun je een van de meer dan 600 magische kastelen bezoeken die Wales te bieden heeft. Zo is er Dolwyddelan Castle, dat ligt in het gelijknamige plaatsje in Snowdonia National Park en werd gebouwd rond 1210 als strategische doorgang. Zijn jullie opzoek naar een imposant kasteel? Dan is Conwy Castle in het noorden van Wales echt iets voor jullie. Het kasteel en de 1,3 kilometer lange stadsmuur die er bijhoort staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is nog erg goed bewaard gebleven. 

Sterren kijken
Veel plekken in Wales lenen zich uitstekend voor een avondje sterren kijken. Op veel plekken in het Verenigd Koninkrijk en Europa is er te veel lichtvervuiling waardoor het moeilijk is om sterren goed te kunnen spotten, maar in Wales zijn er genoeg plaatsen om ongestoord sterren te kijken met je lief. Ga bijvoorbeeld naar Snowdonia International dark Sky Reserve in het noorden van Wales, de Craig Goch Dam in Powys -een plaatsje in het midden van Wales- of begeef je naar het zuidelijke gedeelte van Brecon Beacons National Park voor nog een prachtig Darks Sky Reserve.

Heb jij na het lezen van deze blog zin gekregen in een romantisch weekend weg met je partner? Wacht niet langer en bekijk de beste deals via deze pagina. 


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.