Het is weer mogelijk om vakantie te vieren in Wales

Toeristische reizigers uit Nederland zijn al sinds 15 juli weer welkom in Wales, en vanaf vandaag, 3 augustus, is het ook weer mogelijk om het land met een rechtstreekste KLM-vlucht te bereiken. Doordat Wales een hoop rust en ruimte biedt, is dit de ideale bestemming voor de zomer van 2020. Tijd om een welverdiende vakantie naar Wales te plannen.

Let op: het Verenigd Koninkrijk heeft België op de lijst met quarantainelanden gezet. Concreet betekent dit dat Belgische reizigers naar Groot-Brittannië gedurende 14 dagen in quarantaine moeten.

Update: Nederlandse en Belgische reizigers moeten nu ook 14 dagen in quarantaine bij terugkomst uit het Verenigd Koninkrijk.

Dit is Wales
Ruige kustlijnen, groene bergtoppen en drie nationale parken: dat is Wales in een notendop. Het is een droombestemming voor de actieve vakantiegangers, maar ook als je op zoek bent naar rust en ruimte is dit een aanrader. Je kunt ervoor kiezen om een van de drie routes van The Wales Way te volgen en kennis te maken met de prachtige landschappen die het land te bieden heeft. Of breng een bezoek aan Brecon Beacons, Pembrokeshire, Snowdonia of The Wye Valley, waar je in alle rust kunt wandelen of prachtige fietstochten kunt maken.

Addo. Mijn belofte aan Wales
De strikte richtlijnen en getroffen voorbereidingen hebben ervoor gezorgd dat Wales weer een veilige plek is om te bezoeken. Om het gevoel van veiligheid te waarborgen is ‘Addo’ in het leven geroepen. Addo betekent ‘beloven’ in het Welsh en door achter dit initiatief te staan, maak je een belofte om goed voor jezelf, anderen en het land te zorgen. Denk hierbij aan het regelmatig ontsmetten van de handen, gepaste afstand houden en drukke gebieden te vermijden. Ben je van plan om Wales te bezoeken en maak je graag jouw belofte aan dit prachtige land? De belofte kan virtueel worden ondertekend op de Visit Wales-website en gedeeld op social media met de hashtags #addo #VisitWalesSafely #TravelTradeWales.

Inschrijvingsformulier
Voor alle reizigers naar Wales is het verplicht om voor vertrek een formulier in te invullen. De zogenoemde ‘Public Health Passenger Locator Registration Form‘ moet bij aankomst aan de Britse grens worden getoond. De overheid zal de informatie gebruiken om contact op te nemen met bezoekers als zij of iemand met wie ze hebben gereisd symptomen van het coronavirus (COVID-19) ontwikkelen.

Vlieg met KLM naar Cardiff Airport
Vanaf vandaag, 3 augustus, is het weer mogelijk om met KLM naar Cardiff Airport te vliegen. In verband met het coronavirus zijn er de nodige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen. Dit zorgt ervoor dat het veilig is om naar Wales te reizen en je met een vertrouwd gevoel aan boord kunt stappen. Bekijk voor vertrek deze video, waarin de maatregelen duidelijk worden uitgelegd en ga goed voorbereid op reis.

Alle bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan. Het kan zijn dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Houd er bovendien rekening mee dat het reserveren van accommodatie en eetgelegenheden vereist is vanwege capaciteitsbeperkingen. Het laatste nieuws rondom reizen naar Wales vind je hier.


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.