Ontdek de mooiste kastelen van Wales

Houd je van afwisseling, dan ben je in Wales aan het juiste adres. Bergen, kust, zee… je vindt het hier allemaal! Ook liefhebbers van indrukwekkende kastelen komen hier ruimschoots aan hun trekken. De geschiedenis en cultuur van Wales reiken ver terug en hebben talrijke sporen achtergelaten. Wil je graag de mooiste kastelen spotten tijdens een reis door Wales? Wij delen onze favorieten!

Conwy Castle

Hooggelegen op een rots tegen de achtergrond van Snowdonia, brengt Conwy Castle een magisch gevoel met zich mee. Conwy Castle is het kasteel waar Edward I het meeste geld aan uitgaf en staat bekend als het mooiste kasteel dat hij liet bouwen. In dit middeleeuwse bouwwerk kun je enorme zalen, privé-kapellen en koninklijke vertrekken bewonderen. Niet alleen is het kasteel nog in schitterende staat, ook het uitzicht over de zee en de achterliggende bergen is adembenemend.

Caerphilly Castle

Het kasteel van Caerphilly is het grootste van Wales, de op één na grootste van het Verenigd Koninkrijk en een van de grootste kastelen van Europa. De bouw begon in 1268 en is een toonbeeld van de harde geschiedenis van middeleeuws Wales. Bijzonder aan dit kasteel is dat het een van de eerste kastelen van Groot-Brittannië was met een concentrisch ontwerp, wat betekent dat er een ronde muur omheen staat. Bewonder dit bouwwerk in het centrum van Caerphilly, geniet van een prachtig uitzicht en kom meer te weten over de geschiedenis van Wales.

Caernarfon Castle

In tegenstelling tot bijna alle andere kastelen heeft Caernarfon geen ronde kasteeltorens maar zeshoekige torens. Caernarfon Castle is ongetwijfeld een van de mooiste kastelen die door koning Edward I gebouwd werd. Hij liet het kasteel in vorm van een zandloper bouwen, met een binnenmuur op het smalste punt, zodat er twee binnenpleinen zijn. Sinds 1986 staan het kasteel en de stadsmuren op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vergeet bij een bezoek aan dit kasteel zeker niet het Royal Welch Fusiliers Museum te bezoeken dat gevestigd is in de twee hoofdtorens.

Powis Castle

Powis Castle heeft een rijke geschiedenis, maar toch zijn het de tuinen die hier de show stelen. De tuinen zijn een perfecte plek om te ontspannen voordat je tientallen galerijen gaat bewonderen. Iets meer dan honderd jaar geleden waren het Graaf George Herbert en zijn vrouw Violet die de tuinen grondig renoveerde. In 1952 werden het kasteel en tuinen overgedragen aan het National trust. De rood stenen muren van het kasteel,  bovenop een heuveltop vormen een dramatische achtergrond tijdens een wandeling door de tuinen. Bovendien word je tijdens een wandeling getrakteerd op een fantastisch uitzicht op het heuvelachtige landschap.

Ontdek het allermooiste dat Wales te bieden heeft met een spraakmakende rondreis. Vind jouw perfecte reis op OntdekWales.nl


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.