Op vakantie met kinderen? Ga naar Wales!

Ben je nog opzoek naar een leuke vakantiebestemming waar je samen met je kind(eren) kunt genieten van een gezellige tijd? Kijk dan niet verder, Wales is de perfecte plek om naartoe te gaan. Wij zetten onze favoriete activiteiten met kids voor je op een rijtje.

Surfen, rockpoolen, zwemmen en coasteeren in de kleinste stad van Wales
Wanneer het lekker weer is, is het altijd een goed idee om met kinderen naar het strand te gaan. Zeker naar het strand van Whitesands dat ligt bij de kleinste stad van het Verenigd Koninkrijk, St Davids in het westen van Wales. Het strand is perfect voor surfen, zwemmen en rockpoolen (hierbij ontdek je welk leven er verstopt zit in de wateren tussen de rotsen). Even verderop bij de Blue Lagoon kun je ook gaan coasteeren – springen van rotsen en zwemmen langs de kustlijn – met een gids.

Activiteiten voor de hele familie in Snowdonia Adventure Park  
Bij Snowdonia Adventure Park kun je ook terecht als het weer even niet mee zit. Ze hebben namelijk een indoor adventure hal waar je kunt kijken of je de top van de klimmuur kunt bereiken, een wedstrijdje kan doen in de ninja baan en caven kunt uitproberen in een van de langste door de mens gemaakte grottensystemen. Wanneer het wel mooi weer is kun je ook leren surfen op de kunstmatige surfbaan of ziplinen over het terrein. 

Ervaar de langste zipline ter wereld
Bij Zipworld in het noorden van Wales kunnen jij en je kinderen je helemaal uitleven. Er zijn ontelbaar veel leuke activiteiten om op de drie verschillende terreinen te doen. Zo kun je karten, door bossen klauteren, en klimmen en trampoline springen in een grot. Maar een van de leukste dingen om te doen is misschien wel de Velocity 2 zipline. Dit is de snelste ter wereld en geeft je een prachtig uitzicht over Snowdonia National Park. Vanaf 10 jaar mogen je kinderen al van de zipline (mits ze de juiste lengte hebben), en jullie kunnen samen, want er gaan telkens vier mensen tegelijkertijd.

Spot wilde dieren in het Welsh Wildlife Centre  
Iets wat altijd leuk is om te doen met kinderen is wilde dieren spotten in de natuur. Neem je kinderen mee naar het Welsh Wildlife Centre in Pembrokeshire waar je een van de vele (makkelijke) wandelroutes kunt volgen. Langs de route kun je verschillende bijzondere vogels en andere beesten, zoals waterbuffalo’s, tegenkomen. In het Wildlife Centre zelf kan je kind al spelenderwijs meer leren over de natuur en haar dieren.

Ga jij met je kind(eren) naar Wales? Laat ons in een reactie weten welke activiteiten jij gaat proberen. Bekijk hier alle deals van Ontdek Wales.

Beeld: Visit Wales, monkeybusinessimages (iStock), ZipWorld_VW


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.