The Coastal Way

Deze route loopt over de gehele lengte van de Cardigan Bay. Een odyssee van 290 km waarbij de bergen en de kust van Wales samenkomen. Knusse havendorpjes, vissersbootjes, geheime kloven, zandstranden en ruige kliffen. Dat is wat je tegenkomt op deze heerlijke route tussen Aberdaron en St Davids.

Wil je af en toe van de route afwijken en het binnenland induiken? Geen probleem! Er zijn verschillende kleine cirkelroutes.

Bekijk hier de routekaart van The Coastal Way

Pittoreske havendorpjes

Het meest kenmerkende aan de Coastal Way zijn misschien wel de pittoreske havendorpjes die zich langs deze route bevinden. De route begint in het gehucht Aberdaron in het noorden maar onderweg kom je lans tal van levendige, gezellige en pittoreske havendorpjes. Portmeiron bijvoorbeeld. Een heel bijzonder dorpje – dat eigenlijk een hotelresort is – en is gebouwd in Mediterraanse stijl.

Zak je een stukje naar het zuiden, dan kom je langs Aberdyfi. Dit is een bruisend havendorpje  in Snowdonia National Park. Op deze plek stroomt de rivier de Dyfi in de wateren van de Cardigan Bay. ’s Zomers maken zeilboten, plezierjachten en watersporters hier de dienst uit en is het lekker slenteren langs het kustpad.

Zak je naar het zuidelijkste puntje van de Coastal Way, dan beland je in het plaatsje St. Davids. Hoewel het dorpje zelf wellicht niet al te groot en dus bruisend is, is dit zeker een plek langs de route die je niet mag overslaan. Hier ligt St. David – de beschermheilige van Wales – begraven in de gelijknamige kathedraal. Daarna kun je natuurlijk genieten van een wandeling over het strand.

Fietsen

Fiets je graag op vakantie, dan hoef je je niet te vervelen als je in Wales bent! The National Cycle Network biedt namelijk 2.250 km aan makkelijke en uitdagende fietsroutes door het hele land. The Coastal Way is een goed uitgangspunt voor een fijne fietsvakantie of gewoon een dagje rondtrappen. En die fiets, die huur je gewoon bij een lokale verhuurder.

Mountainbiken in Snowdonia
Met haar ruige achterland, zijn de bergen en valleien van Snowdonia National Park de ideale speeltuin voor mountainbikers. Volg een van de vele routes of leef je uit op een gevarieerd parcours.

Wandelen

The Wales Coast Path
Met een lengte van 1.400 km is de Wales Coast Path de langste onafgebroken kustroute ter wereld. Verhalen over smokkelaars, piraten en schipbreuken, je kunt ze hier tot leven zien komen terwijl de ene na de andere baai opdoemt. Met de Wales Coast App kun je routes uitstippelen en vind je achtergrondinformatie over de bestemmingen.

Van Tresaith naar Llangrannog
Een van de mooiste stukjes om te wandelen, is van Tresaith naar Llangrannog aan de Ceredigion Coast. Terwijl je wandelt over de kliffen, heb je niet alles uitzicht op de kust, maar ook de bergen van Snowdonia National Park.

Foto’s: © Crown Copyright Visit Wales

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.