Reisadvies Nederlandse overheid

Ga je op reis naar Wales? Op deze pagina leggen we je uit hoe je veilig en goed voorbereid op reis kunt gaan.

[laatste update: 16 februari 2022]

Op dit moment is de kleurcode van de Nederlandse overheid voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk groen. Dit betekent dat je veilig naar Wales kunt reizen. Het blijft natuurlijk te allen tijde belangrijk om het reisadvies van de Nederlandse overheid te raadplegen. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

Op de website van VisitWales staat een overzicht van alle actuele coronamaatregelen.

Terugreizen naar Nederland

De kleurcode is groen en dit betekent dat er geen extra voorwaarden of maatregelen zijn bij terugkomst in Nederland.

Reizen naar Wales

De meeste reisorganisaties zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je vindt per reis onder ‘Annuleringsvoorwaarden’ bij welke regelingen de reisorganisatie is aangesloten. Daarnaast is altijd aan te raden om een goede annuleringsverzekering af te sluiten.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis.

Ook KLM hanteert aanvullende reismaatregelen. Zowel op de luchthaven als tijdens de gehele vlucht ben je verplicht een mondneusmasker te dragen. Nadat je je reisgegevens invult in deze tool, zie je alle actuele reismaatregelen. Algemene informatie over reizen met KLM tijdens de coronacrisis vind je hier.

Heb je nog vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Ook op Schiphol zijn aanvullende maatregelen van kracht. Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in de hele luchthaven. Daarnaast is het verplicht 1,5 meter afstand te houden wanneer dit mogelijk is. Meer informatie over de maatregelen op Schiphol vind je in deze liveblog.

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.