Vier van 26 februari tot 1 maart samen met Wales de kleine dingen van St. David

1 maart is het St. David’s Day in Wales en om dit in deze tijd alsnog te kunnen vieren, wordt er aankomend weekend een virtueel evenement gehouden. Van 26 februari tot 1 maart 2021 kan je dit unieke evenement vanuit je eigen huis volgen, samen met de inwoners van Wales. Ontdek wat Wales te bieden heeft en kom meer te weten over St. David!

St. David, de beschermheilige van Wales

St. David is de beschermheilige van Wales en dit wordt ieder jaar gevierd op 1 maart. Ter gelegenheid van deze dag dragen Welshe mensen de nationale emblemen van Wales: een narcis en een prei. St. David werd een bekende predikant en stichtte kloosters en kerken in Wales, Bretagne en Zuidwest-Engeland, waaronder de abdij van Glastonbury. De bekendste uitspraak van de heilige David was “do the little things, the small things you have seen me doing”. Hiermee bedoelde hij dat het genieten van kleine dingen een enorm verschil maakt en vooral nu tijdens deze wereldwijde pandemie proberen mensen daarvan te genieten.

1 maart St. Davids Day
Op 1 maart is het St. David’s Day en dit kan in het weekend ervoor meegemaakt worden. | Beeld: Cymru Wales

Gwyl Dewi

Tijdens het programma van Gwyl Dewi, wat St. David’s Day in het Welsh is, worden vooral positieve onderwerpen over de cultuur en het erfgoed van Wales onder de aandacht gebracht. Verspreid over drie dagen worden meer dan 25 activiteiten gehouden, gericht op de goede dingen in het leven. Denk hierbij aan online yoga of een webinar over fairtradeproducten. Hier hoort ook de ‘Wales Week Worldwide’ bij waar lessen in de Welshe taal worden gegeven en ook kunsttentoonstellingen worden gehouden.

De leukste activiteiten

De livestream zal worden gehost op de website van Wales en op de Twitter, Facebook en Instagram van @walesdotcom. Iedereen kan vanuit huis meedoen om meer te weten komen over het verhaal van St. David. Bewonder ook de sterren en het melkwegstelsel van Wales of luisten naar verschillende optredens van Welshe muzikanten. Aan het einde van de dag kan je 30 minuten lang genieten van een vogelperspectief van de prachtige stadsgezichten van Cardiff en Swansea, adembenemende kusten en mooie landschappen tijdens een videolivestream. Een beleving die je niet wilt missen!

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om af te reizen naar Wales en daarom wordt St. David’s Day dit jaar gevierd met een virtueel evenement om het land dichterbij huis te kunnen halen. Als je toch meer wil weten en je wilt laten inspireren over Wales, dan kan je op onze website allerlei tips vinden. Houd ook het actuele reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten.


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.