Wales viert ‘The Year of Trails’ in 2023

Het jaar 2023 staat voor Wales in het teken van wegen, paden en routes van het land tijdens ‘The Year of Trails’. Wales staat bekend om de fenomenale kustlijnen, adembenemende natuurgebieden en het historische culturele erfgoed. Treed in eeuwenoude voetsporen of waag je juist buiten de gebaande paden, in Wales kan het allemaal. Ook als toegankelijkheid een uitdaging is of als je bewust wilt reizen ben je in Wales aan het goede adres.

Een iconische route: The Wales Way
In Wales vind je verschillende officiële routes die je langs de hoogtepunten van het land brengen. The Wales Way is hier een voorbeeld van en bestaat eigenlijk uit drie routes. Langs The Coastal Way vind je de verborgen baaien, ruige kusten, bruisende kuststeden en imposante kastelen. The Cambrian Way neemt je mee het binnenland in en staat in het teken van spanning en avontuur. Tijdens de The North Wales Way proef je de culinaire kant van Wales en maak je kennis met de rijke historische een hedendaagse cultuur. Je kunt (delen van) de routes op eigen tempo afleggen.

Een iconische route: The Wales Way

Volg de mooiste paden langs de kust | © Visit Wales

Maak kennis met de rijke flora en fauna
Ondanks dat Wales wat betreft oppervlakte niet heel groot is, is de natuurlijke verscheidenheid ongekend groot. Tijdens een bezoek aan de uitgestrekte natuurgebieden zoals Snowdonia en Brecon Beacons kom je helemaal tot rust. Of maak een tocht door het duizenden jaren oude Meirionnydd Oakwoods met zeldzame planten en dieren. Met een beetje geluk spot je dolfijnen en grijze zeehonden langs de kust. Kijk ook zeker boven je, want in de lucht vind je de meest bijzondere vogels. Op de website van Visit Wales vind je een overzicht van de beste routes door de natuur.

Maak kennis met de rijke flora en fauna

Ontdek de mooiste vogels in Wales, zoals de papegaaiduiker | © Visit Wales

Ontdek Wales in de nacht
In de nacht laat de natuur van Wales zich van een hele andere kant zien. Er is geen lichtvervuiling in de zogenoemde ‘Dark Sky Reserves‘, waardoor je de sterrenhemel beter kunt zien dan op veel andere plekken op de wereld. Wales telt meerdere locaties die geschikt zijn om weg te dromen bij de sterren, de maan en de planeten. The Cambrian Mountains Astro Trail is een tocht die verschillende Dark Sky Reserves in de Cambrian Mountains met elkaar verbindt. Aan de hand van workshops en rondleidingen met gidsen kun je op een interactieve manier bezig zijn met de melkweg.

Ontdek Wales in de nacht

Laat je betoveren door de prachtige sterrenhemel in het Dark Sky Reserve | © Visit Wales

Wales is voor iedereen toegankelijk
Wales heeft ook veel te bieden voor reizigers die een lichamelijke beperking hebben. Of je nou een van de 600 kastelen wilt bezoeken, een bezoek wilt brengen aan het strand, een duik wilt nemen in zee of een museum wilt ontdekken: in Wales denken ze in mogelijkheden. Ook voor paardrijden en fietsen zijn alternatieve mogelijkheden beschikbaar. Kijk op de website van Visit Wales voor meer informatie.

Wales is voor iedereen toegankelijk

De toegankelijkheid in Wales is zeer goed | © Visit Wales

Addo: reizen met respect voor de omgeving
Juist omdat de ruige kusten en prachtige landschappen Wales zo aantrekkelijk maken voor bezoekers, moet het reizen altijd in evenwicht zijn met de natuur en de omgeving. Het is dus geen verrassing dat in Wales veel aandacht is voor duurzaam en verantwoord reizen. Dit past precies bij de Welsh filosofie addo. Addo is de overtuiging dat kleine dingen het verschil maken. Laat dus geen rommel achter in de natuur, ga met respect om met inwoners van Wales en geniet van alle kleine dingen die Wales zo uniek maken.

Wil je zelf op pad in Wales? Bekijk de mooiste reizen van verschillende reisorganisaties.


Deel dit bericht

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.