Midden-Wales

Van de Ceredigion kust tot de glooiende, groene heuvels van Powys, Midden-Wales is de perfecte bestemming voor degenen die het liefste ver weg blijven van het drukke stadsleven. Dit deel van Wales is uitermate geschikt voor degenen die tijdens de vakantie graag zoveel mogelijk buiten zijn, zin hebben in een flinke wandeling of stuk fietsen, voor wie houdt van de afwisseling van bergen en kust en voor wie er graag even helemaal tussenuit knijpt.

Welkom in Midden-Wales!

Ceredigion Coast

Staat Midden-Wales op het programma van jouw (rond)reis in Wales? Dan mag je Cardigan Bay aan de Ceredigion Coast niet overslaan. Hier ga je heen vanwege de bijzondere combinatie tussen grasland en zandstrand, maar vooral om zoogdieren te spotten! In de havendorpjes Aberaeron, Cardigan en New Quay kun je aan boord stappen voor het spotten van zeehondjes, de grootste groep tuimelaar dolfijnen van het Verenigd Koninkrijk en misschien zelfs wel een walvis of een haai! Blijf je liever op het droge? Neem dan een goed gevulde picknickmand en verrekijker mee en klim naar het uitzichtpunt Mwnt, tussen Cardigan en Aberporth. De kans is groot dat je de dieren vanaf daar ook kunt zien!

Meer lezen over de Ceredigion Coast

Bezoek Victoriaans Aberystwyth

De naam is misschien een tongbreker, maar dat mag je er niet van weerhouden om Aberystwyth te bezoeken. Dit victoriaanse havenstadje is er een uit de boeken, compleet met een mooie promenade en pier. Dankzij de 10.000 studenten die hier wonen is het er ook nog eens beregezellig. Neem de de Aberystwyth Electric Cliff Railway naar boven en geniet van een panoramisch uitzicht over het stadje en de kust. Voor een stukje culturele educatie bezoek je de Ceredigion National Museum, The National Library of Wales of het Aberystwyth Arts Centre.

Brecon Beacons National Park

Wandelaars zitten perfect in het natuurpark Brecon Beacons, waar bergketens groen, geel en bruin kleuren. Het landschap van dit nationale park bestaat uit ruige rotspartijen, watervallen, weides, grotten en beboste kloven en dat alles ontstond al de Ijstijd. De letterlijke hoogtepunten van het park zijn Black Mountain (enkelvoud), Black Mountains (meervoud) en Pen y Fan, de hoogste bergtop in zuidelijk Wales. Je moet trouwens niet raar op kijken als je ineens een groep wilde Welshe bergpony’s voorbij ziet draven. Deze grazers zorgen ervoor dat de vlaktes er strak en gekortwiekt bij blijven staan. Kom je tijdens jouw Welshe vakantie in Brecon Beacons, ga dan onder leiding van een gids op ontdekkingstocht door de grotten van Dan-yr-Ogof. Zit je stevig in het zadel, dan is paardrijden zeker ook een aanrader. Verblijf je een nachtje in dit natuurpark, vergeet dan ’s avonds niet naar buiten te gaan en naar de lucht te kijken. Het park is een officieel ‘Dark Sky Reserve’ waar je dus geweldig zicht hebt op de Melkweg.

 Lees meer over Midden-Wales op de website van Visit Wales!

Foto’s: © Crown Copyright Visit Wales

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.