Paradijs voor golfers

Met een prachtig landschap en volop keus aan golfbanen, kun je in Wales naar hartelust golfen. Je zult meer dan 200 fantastische banen vinden in een land dat van noord naar zuid slechts 274 kilometer lang is! Kortom: je volgende speelronde is nooit ver weg.

Er is voor ieder wat wils te vinden in Wales. Speel op de wereldberoemde banen, zoals Celtic Manor Resort waar de Ryder Cup plaatsvond, de baan van Conwy die gekwalificeerd is door The Open, of de Royal Porthcawl baan waar de Senior Open Championships werden gehouden. Uiteraard vind je er ook historische golfclubs waar tradities nog hoog in het vaandel staan.

Bijzondere golfbanen

Ook als je graag een keer een linksbaan wilt spelen, bieden de ruige 1368 kilometers aan kustlijn en het weelderige groene parklandschap van Wales een prachtige achtergrond. Er zijn maar liefst 20 linksbanen om uit te kiezen. Voor degene die niet bekend zijn met dit begrip: links golfen is het golfen op golfbanen die aan of zo dicht bij de kust liggen, dat er tijdens het spel rekening gehouden moet worden met de omstandigheden die aan zee aanwezig zijn, waaronder de wind.

Van 4- en 5-sterren resorts met spa’s en hidden gems tot de vele banen langs The Wales Way routes. Er is zoveel te zien en te doen dat je keer op keer terug wilt komen.

Wales is een bestemming waar je het hele jaar door kunt golfen. Als je de Ryder Cup van 2010 hebt gezien, dan weet je dat het hier van tijd tot tijd kan regenen. Wales kan geen zonneschijn garanderen, maar je kunt wel altijd spelen; de linksbanen met goede afwateringssystemen en hooggelegen banen zijn zelfs in de meest onheilspellende weersomstandigheden nog toegankelijk.

Diversiteit tijdens het golfen

Ook aan bijzondere banen hier geen gebrek. Zo beschikt The Vale Resort over een van de langste golfbanen buiten de VS. Speel je een potje bij de Cardigan Golf Club, dan kijk je je ogen uit. Langs de holes is het namelijk mogelijk om dolfijnen en bruinvissen te zien zwemmen. Ook de hoogst liggende golfbaan van Groot-Brittanië is in Wales gevestigd. De West Monmouthshire Golf Club is zelfs erkend door het Guinness Book of World Records.

Waar je ook besluit om te spelen, je kunt een paar dingen verwachten: het spelen van golf zoals het spel bedoeld is, waar voor je geld, geweldige greens en een warm Welsh welkom dat je nergens anders tegenkomt.

Er is geen betere tijd om Wales en haar prachtige natuur te ontdekken. Bekijk hier de pakketten.

Wil je meer weten over golf in Wales? Bezoek de website van Visit Wales

De mooiste golfreizen naar Wales

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.nl?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.